Wednesday, December 26, 2012

KURUMSAL İLETİŞİM'DE ''ETKİNLİK''




Kurumsal firmaların her türlü iç ve dış iletişimlerini kurumsal iletişim birimleri yönetir. En azından olması gereken budur. Kurumsal kimliğin oluşturulmasından kurum imajının belirlenmesi, yönetilmesi, marka değerinin artırılması gibi pek çok stratejik konuyu bu birim yönetir. Kurumsal İlişkiler ( Organizasyon şemasında Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler olarak da isimlendirilebilir) aynı zamanda pek çok önemli organizasyonu da düzenler ki buna kurum çalışanları ile yapılan aktiviteler de dahildir. 


Kurum içi organizasyonlar, 3. parti paydaşlara yapılan etkinlikler önemlidir. Çalışanın bağlı olduğu kuruma duyduğu aidiyet duygusunu geliştirmesi, çalışanların kendi aralarındaki iletişimini kuvvetlendirmesi ve ekip olarak iş dışında bir araya gelmeleri bu etkinliklerle kuvvetlenir. Unutulmamalıdır ki çalışanlar arasında iyi bir iletişim sağlanmazsa, iş ilişkilerinde de çalışanlar arasında koordinasyon kurmak zorlaşır.



Hürriyet Dünyası da bunun hakkını veren kurumların başında geliyor. Kurum, 2012’ye veda etmeye hazırlandığımız bugünlerde çalışanlarına bir yeni yıl partisi organize etti. Parti günü öncesi yeni yıl simgeleri ile bina ‘’yeni yıl’’a hazırlandı. Parti günü masalara yeni yılı müjdeleyen küçük kurabiyeler bırakıldı. 


Tüm çalışanlarının davetli olduğu gecede herkes geç saatlere kadar Yaşar şarkıları ve sürprizlerle birlikte eğlendi.

Ahmet Erten

No comments: