Thursday, July 18, 2013

RÖPORTAJ: YEDİGÜN PAZARLAMA MÜDÜRÜ SEREN ÇANKIRI




Pazarlama İletişimi faaliyetlerinde müziği aktif olarak kullanan markalardan Yedigün’ü ‘’Marka / Etkinlik Yönetimi’’ dosyamız kapsamında ağırlıyoruz. Son olarak Murat Boz’lu reklam filmleri ile dikkat çeken Meyveli Gazlı İçecekler ve Enerji Kategori Pazarlama Müdürü Seren Çankırı, Hayat Müzik’te konuğumuz oldu.

-Yedigün markası olarak, reklam filmlerinizde müzik enstrümanını sıkça kullanıyorsunuz . Son olarak Murat Boz’la birlikte ortak bir çalışmaya imza attınız. Pazarlama iletişiminde müziği nasıl konumlandırıyorsunuz?  

Araştırmalara şirketlerinin verilerine dayanarak hazırlanan Türkiye karşılaştırmalı global veritabanı analizlerinden çıkan sonuçlara göre reklamlarda müzik kullanımı, tanınma ve hatırlanmaya ciddi katkı sağlıyor. Bu yüzden reklam filmlerimizde müziğin önemi yadsınamaz. 
Meyveli Gazlı İçecekler ve Enerji Kategori Pazarlama Müdürü Seren Çankırı
 
-Murat Boz’lu reklam filmi projesi nasıl ortaya çıktı? Bir sanatçıyı ekran yüzü haline getirirken nelere dikkat ediyorsunuz?  

Markanın karakteri ile reklam yüzü olacak ünlünün uyuşması önemli. Ünlü kullanımında buna dikkat etmek işin sonucu açısından fazlasıyla büyük bir etkiye sahip. Bu açıdan Yedigün markası ile Murat Boz’un kimliklerinin birbiriyle oldukça örtüştüğünü ve birbirlerini tamamladığını düşünüyoruz. Yaptığımız çeşitli araştırmalarla da Yedigün ve Murat Boz’un tüketici gözünde bir bütünlük oluşturduğunu ve aynı hedef kitlelere konuştuğunu gördük. Uyum içinde olan bu iki markayı da reklamlarımızda biraraya getirmek kaçınılmazdı. Bunun yanında genel olarak ünlü kullanılan reklamların farklılık, ilgi çekicilik ve beğeni performanslarının daha yüksek olduğu görülüyor. Bu da kampanyalarımızda ünlü kullanımı gerçekleştirmek için başka bir neden olarak karşımıza çıkıyor.

- Okurlarımızı güncellemek adına, Murat Boz’lu projeniz dışında yakın geçmişte müzik enstrümanı ile hangi projelere imza attığınızdan bahseder misiniz?  

Yedigün markası olarak ürünümüzün doğası gereği genelde yaz ile ilişkilendiriliyoruz ve tatili çağrıştıran gitar gibi enstrümanları kullanmayı seviyoruz. Bunu kullanırken de flemenko tarzında parçalar hazırlamaya çalışıyoruz ki bu da uzun zamandır reklam filmlerimizde tutarlı şekilde devam ettirdiğimiz bir öğe. 
-Markanın müzikle ilişkisi sadece reklam filmleri sınırlı değil. Konser ve sponsorluk anlamında güncel aktivitelerinizi paylaşır mısınız?

Murat Boz ile yürüttüğümüz Yedigün Yaz konserleri serimiz ile Türkiye’nin 12 ilinde konserler planlandı. 12 Ağustos’ta Bursa’da başlayacak macera hız kesmeden 4 Eylül’e kadar sürecek ve İstanbul konseri ile kapanacak. Müzik ile uzunca süredir iç içe bir marka olan Yedigün, bunu bu sene bir adım ileriye taşıyarak tüketicilere keyifli anlar yaşatmayı planlıyor. Bunun yanında Burger King ile beraber Yedigün’e özel menü kampanyası şu anda yürürlükte. Bunların hepsi Yedigün sevenler için hazırlanmış çok özel ayrıcalıklar. 
Röportaj : Ahmet Erten / Hayat Müzik/ 2013

No comments: