Wednesday, January 7, 2015

OSMAN BAHADIR'DAN İŞTAH AÇAN SERGİ : ''MUTFAK SANATLARI''

MUTFAK BİR SANATSA, SANATLA MI DOYUYORUZ?


Hayallerinin peşinden koşan ve işini tutkuyla yapan insanların hayat içerisinde her zaman daha ayrıcalıklı olduğunu düşündüm. Bu ayrıcalığı da kimse ona vermez çalışarak, sabrederek bizzat kendisi yaratır. Çünkü yaşadığı her günü aşkla karşılamak, zorunluluklardan sıyrılarak tercihleri ile hayatta kalabilmek ciddi bir meziyettir. İstediği işi yapan bir yandan da hayallerini gerçekleştiren insan mutludur aynı zamanda. Etrafındaki herkesi de mutlu etmeyi bilir bu enerji ile.


Osman Bahadır daha küçük yaslarda annesinin yaptığı lezzetli yemeklerin içindeki baharatların kapalı kutularda bir dolapta yan yana lego gibi dizilmiş olduğunu keşfettiği noktada evin en güzel odasının "İskenderun’daki mutfak" olduğunu anladı! On beş yıllık profesyonel mutfak serüvenine Başkent Üniversitesi, İşletme 2. sınıf öğrencisi iken sekiz ay bulaşık yıkayarak adım attı. Daha sonra Ankara Hilton'da, Şef Wolfgang Godl liderliğinde iki sene mutfak stajını tamamladı. Üniversite eğitimini ve mutfak stajını tamamladıktan sonra hayalini uzun yıllardır kurduğu dünyanın sayılı aşçılık okullarından biri olan Culinary Institute of America'da şeflik ve şarap eğitimi aldı. New York'da sırasıyla Turkish Kitchen ve New York Times'dan yıldızlı Tabla ‘da soğuk şefliği yaptı. Acımasız geçen dört yıllık New York deneyiminden sonra Four Seasons Bosphorus'da soğuk şefi olarak mutfak hayatına devam eden Bahadır, mutfak kariyerinde oldukça değerli bir yer olan Mutfak Sanatları Akademisi'nde eğitmen şef olarak pozisyon alırken aynı zamanda

Tefal markası araştırma-geliştirme ve pazarlama şefi olarak görev aldı. Kariyerine radikal bir şekilde renk katarak Unilever Gıda'nın Türkiye'den sorumlu şefi pozisyonuna transfer olarak, Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi'nin direktörlüğünü yaparak mutfak kariyerine devam etti. Osman Bahadır şu an restoran açmak isteyen yemek düşkünlerine danışmanlık hizmeti veriyor.

Osman Bahadır şimdilerde Bonart Sanat Galeri’sinde bizzat kendisi tarafından  mekan ve yemek fotoğraflarını çektiği 30 eseri meraklısı ile buluşturuyor. Sergi için hazırlanan basın kitinde ‘’Mutfak bir sanatsa, sanatla mı doyuyoruz?’’  diye sorguluyor ve devam ediyor ‘’Kullandığımız malzemeler, çalışma disiplinimiz, tablo gibi hazırladığımız tabaklar, giydiğimiz beyaz havalı ceketler, çorbanın içindeki kereviz sapını 2 cm kalınlığında kesmemiz... Yemek yapmak ve yemek yemek dünyanın oluşumundan beri yapılan bir şeydir.’’ diye ekliyor.

Sergiyi 07.01.2015-19.01.2015 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

No comments: