Sunday, October 11, 2015

''ZERO'' SERGİSİNİ AJANDAYA KAYDEDİN!



Ülkemizde sanat adına gerçekleşen güzel etkinlikler yarınlar için umut niteliğinde… Akbank Sanat’ın 25. Caz Festivali’nin etkisi sürerken ZERO sergisi de sanat severleri yakalamayı başardı. ‘’ZERO Geleceğe Geri Sayım’’ sergisi 10 Ocak 2016 tarihine kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nden dünyaya yayılacak.


ZERO Nedir?

Zero İkinci Dünya Savaşı’nda ortaya çıkan ve çağdaş sanatta iz bırakmış bir akım. ZERO’nun tanıtıcı bülteni ‘’ II. Dünya Savaşı sonrasında gelen yıkıma ve olumsuzluğa bir cevap olarak 1957’de Düsseldorf’ta doğan ZERO akımı, bir avuç genç sanatçının savaşın durağanlığa sürüklediği sanat ortamında eserlerini sergileyecek galeri bulamamasıyla başladı. Sanatçı kimlikleriyle felsefe eğitimlerini birleştiren Alman sanatçılar Heinz Mack ve Otto Piene, “Sanat sıfırdan başlamalı” prensibiyle yola çıktılar ve karamsarlık havasından silkinerek her türlü yeni başlangıca zemin sağlayacak bir “ZERO alanı” hayal ettiler. Birkaç sene sonra aralarına Günther Uecker’in de katılımıyla ortaya çıkan ortak vizyon, müthiş bir yaratım enerjisiyle dünyanın dört bir yanında karşılığını buldu. ‘’ der. 
Sergi,konser, tiyatro gibi sanatsal aktiviteler yazı ile bir yere kadar anlatılabiliyor. Bu içerik sadece bir fikir olabilir sergi ile ilgili. En kısa zamanda ajandaya kaydedip, gidip görmek gerekiyor, ertelemeden, es geçmeden… 
ZERO ile ilgili detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

No comments: