Tuesday, February 2, 2016

TEB GİRİŞİM EVİ NEDİR?

Günümüzde bir çok girişimcinin henüz üniversite çağında gerçekleştirmek istediği ve kurumsal hayatın içine girdiğinde bu isteğini olgunlaştırdığı, projelendirdiği pek çok girişimcilik fikri bulunuyor. Bu girişimlerin büyük bir bir kısmı yatırım kaynağı bulamamaktan hayata geçemiyor. TEB, bu noktada bir süredir girişimciler için oldukça cazip fırsatlar sunuyor. Banka, ''Teb Girişim Evi'' çatısı altında girişimcilere özel bir iletişim de gerçekleştiriyor. Bu kadar önemli ve fayda sağlayan bu hizmeti detaylı şekilde paylaşmak istiyorum.

TEB Girişim Evi Neler Yapıyor?

TEB Girişim Evi yüksek katma değer üreten girişimcilerin projelerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulmuş bir iş geliştirme merkezidir. TEB Girişim Evi’nde İş Yönetimi Danışmanlığı, Girişimcilik Eğitimleri ve TEB Kuluçka Merkezi olmak üzere 3 farklı yaklaşım ile hizmet sunuluyor. Bu hizmetlerin detaylarına buradan bakabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse, iş/proje fikri olan girişimcilere henüz başlamadan önce projeleri ile ilgili doğru iş modellerinin oluşturulması, yatırım sermaye ihtiyacının belirlenmesi, pazarlama ve satış planlarının oluşturulması başta olmak üzere, düzenli olarak girişimcilik ile ilgili ücretsiz eğitimlerin verilmesi ve belki de en önemlisi olan ofis çalışma alanı ve ofis donanımları konularında da destek veriliyor. Gerçekten bir girişimcinin ihtiyacı olan tüm imkanlar, bir plan program çerçevesinde sağlanıyor. Bu zamana kadar  TEB Girişim Evi ile 52 girişimcinin  22 milyon TL ciroya ulaştığı da açıklanan bilgiler arasında. 

TİM-TEB Girişim Evi Programlarının Katkıları Neler?
  • Girişimcilik potansiyelini yaygınlaştırır.
  • Devlet desteklerine etkili bir şekilde ulaşmayı sağlar.
  • Teknoloji firmalarının büyümesini ve ihracat çabalarını destekler.
  • Yeni kurulan şirketlerin başarısını arttırır.
  • Teknoloji firmalarının girişimciliğini geliştirir.
  • Yenilikçi ürün ve hizmetlerin yurtiçi ve yurtdışı platformlara ulaşmasını sağlar.
  • Girişimci ve teknoloji firmalarının finansal ihtiyaçlarını yenilikçi çözümlerle yönlendirir.
  • İş dünyası ile girişimcilerin iş birliğini geliştirir.
  • Yatırımcı potansiyelini artırır, girişimci-yatırımcı ilişkilerini destekler.

Süreç Nasıl İlerliyor?

TİM-TEB Girişim Evleri’nde “kuluçka” aşaması için “Start Up”, “hızlandırma” aşaması için “Level Up” ve “büyüme” aşaması için de “Grow Up” programları başlıyor. İstanbul, İzmir, Denizli, Bursa, Mersin TİM-TEB Girişim Evleri’nde uygulanacak bu programlarda, girişimcilerin ihtiyaç analizlerini gerçekleştirdikten sonra işletmenin seviyesi belirliyor ve verilecek danışmanlık hizmetleri buna göre tanımlanıyor. 
Başvuru formu: http://teblegirisim.com/tebform/index.php  (Son başvuru tarihi 15 Şubat 2016)

No comments: